Почела изградња Централног постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Мали Иђош, вредног 500 милиона динара

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић заједно са председником Покрајинске владе Игором Мировићем и директором Управе за капитална улагања Војводине обишли су радове на изградњи Централног постројења за пречишћавање отпадних вода у Фекетићу, у општини Мали Иђош, које финансира Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине. Реч је о радовима вредним 479 милиона динара.

 Предвиђена је изградња постројења за пречишћавање отпадних вода пре испуштања у водоток реке Криваје, с пратећим објектима и инфраструктуром.

 „Данас смо покренули процес изградње пречистача отпадних вода широм АП Војводине. Нисмо били задовољни стањем у овој области, јер је то годинама био велики проблем који је деценијама занемариван. Ово је први пут да Покрајина финансира овако технички захтеван посао вредан четири милиона евра, за насељена места Мали Иђош, Ловћенац и Фекетић“, истакао је председник Мировић.

Како је рекао, општинска управа урадила је свој део посла у припреми пројектне документације, и за нешто мање од годину и по дана овај пројекат биће завршен. Паралелно ће се радити и на изградњи секундарне мреже и главног колектора, али и у Бачкој Тополи, Србобрану и Темерину.

„Истовремено, у плану нам је и припрема пројектне документације за чишћење тока реке Криваје. Планирамо и изградњу фабрика за производњу питке воде, и корак по корак решићемо ове ургентне проблеме широм АП Војводине, што ћемо реализовати уз подршку Владе Републике Србије“, додао је Мировић.