Завршена прва фаза ЕРАСМУС+ пројекта „SENVIBE“

На сајму екологије, лова и риболова ЛОРИСТ на Новосадском сајму, 04. октобра, у оквиру конференције коју је организовао Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине представљени су резултати прве фазе Еразмусовог пројекта „SENVIBE“ у области буке и вибрације.

„SENVIBE“ пројекат „Јачање образовних капацитета кроз изградњу компетенција и сарадње у области инжењерства буке и вибрације“ има задатак током двогодишњег трајња да, поред унапређења капацитета у сврху науке у овој области, унапреди и капацитете стручних кућа и државних институција када су у питању бука и вибрације, те њихов утицај на здравље људи и средину у којој живимо.

Професорка Ивана Ковачић са Факултета техничких наука а уједно и координатор пројекта на конференцији је присутне упознала са досадашњим резултатима пројекта, активностима које следе али и са изазовима у овој области са којима се сусреће како академски, тако и неакадемски сектор.

В.Д. помоћника покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине Драган Ђурица информисао је учеснике конференције о следећим задацима секретаријата на овоме пројекту који нису ни мало лаки са аспекта малог броја људи који се баве уопште животном средином и области буке.

Овом приликом уприличен је и локални састанак менаџмент тима пројекта за партнере из Р. Србије на којем је између осталог констатовано да радује изузетно интересовање медија када је у питању ова област и овај пројекат.