Одржана панел дискусија „Активности и планови мониторинга квалитета амбијенталног ваздуха у АПВ“ на Лористу

У оквиру сајма Лорист одржаног на Новисадском сајму на штанду Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, у петак 05. октобра 2018. године одржана је панел- дискусија на тему „Активности и планови мониторинга квалитета амбијенталног ваздуха у АПВ“.

Вршилац дужности покрајинског секретара Драган Ђурица присутне је упознао са активностима сектора за мониторинг животне средине а у погледу мониторинга амбијенталног ваздуха у последњих дванаест месеци, те говорио о даљим плановима и изазовима који се могу очекивати у овој области. Такође, размењена су и искуства између представника институција који су присуствовали. Овом приликом предложено је и формирање радне групе која би се активно бавила овом проблематиком која свакако представља велики изазов и када су у питању захтеви ЕУ.

Дискусији су присуствовали и представници Агенције за заштиту животне средине, градске Управе за заштиту животне средине Новог Сада, Института за јавно здравље Војводине, Завода за јавно здравље Суботица као и представници Природно математичког факултета из Новог Сада.