Одржан округли сто „Практичне методе за реализацију еколошких програма у образовним институцијама“

У оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“, данас је током одржавања манифестације „Новосадско пролеће“ одржан Округли сто под називом „Практичне методе за реализацију еколошких програма у образовним институцијама“, у организацији Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинског секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Покрета горана Војводине. Округли сто је одржан у оквиру промоције  Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2017/2018. Годину..

Програм „За чистије и зеленије школе у Војводини“ реализује се девет година, а у циљу  развоја и унапређења рада у области животне средине и енергетске ефикасности у васпитно-образовним установама.

Данашњи скуп је поздравним говором у којем је наглашен значај овог Програма, отворила заменица покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова др Милка Будаковк, као и помоћник покрајинског секретара за енергетику, градитељство и саобраћај, Рудолф Тот..

Прву у низу презентација на данашњем скупу на тему „Бриофите индикатори знања и забаве презентовао је msr Милош Игић, асистент на Катедри за ботанику, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду, а презентацију на тему „Етноботанике“ презентовала је Ђурђица Симин из Покрета горана Војводине. „Цегер еколошких идеја“ презентовала је  Љиљана Јовановић, наставница разредне наставе, ОШ „Жарко Зрењанин“, Нови Сад, сарадница Покрета горана Новог Сада. Приказан је и кратак филм „Мониторинг орла белорепана“ аутора Иштвана Хама, који је прпремлјен у сарадњи са ЈП „Војводинашуме“.

Округлом столу, присуствовали су представници предшколских установа, основних и средњих школа (укључујући и музичке, балетске, уметничке, школе за децу са сметњама у развоју) са територије АП Војводине, учеснице Програма.