Одржан Water Workshop, под називом “Квалитет вода”- ПМФ Нови Сад

Вршилац дужности помоћника покрајинског секретара Ђурица Драган и ове године присуствовао је отварању Water Workshop радионице pod nazivom „Kvalitet voda“, коју је по 22. пут организовао Природно- математички факултет у Новом Саду – Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине, Удружење за унапређење заштите животне средине из Новог Сада и Фондација „Доцент др Милена Далмација“.

В.Д. помоћника покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине, поздрављајући присутне учеснике, истакао је значај очувања водних ресурса у Србији како са аспекта заштите, а истовремено и кроз јаче подизање свести и одговорно понашање према водама подједнако свих оних, који воду користе у различите сврхе. Значај ове радионице је и у томе што сваке године окупља стручњаке из ове области, који на најбољи начин презентују учесницима проблеме и могућа решења проблема.

Ове године, теме које ће бити обрађене овом радионицом су одрживо снабдевање водом за пиће и нови приступи у пречишћавању и контроли квалитета отпадних вода. Кроз панеле и дискусије биће говора и о основним проблемима и решењима изворишта воде, мониторингу у оквиру безбедног снабдевања водом за пиће и мониторингу отпадних вода.