Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине додељено признање за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду

Поводом обележавања Међународног дана права јавности да зна, 28. септембра 2016. године, Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине додељено је признање за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду у категорији покрајинских органа јавне власти.

На скупу који је одржан у Београду у организацији Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Mисије OEBS у Србији, Коалиције за слободу приступа информацијама, Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије, признање је у име Секретаријата примио заменик покрајинског секретара, Александар Андрић.

Комисију за доделу признања чинили су председници новинарских удружења УНС-а и НУНС-а, представник академске јавности и представник Коалиције НВО за слободу приступа информацијама, а признање је уручио повереник Родољуб Шабић.

Признање које је ове године додељено Секретаријату показује да је препознато залагање Секретаријата да јавности обезбеди прaвовремене и тачне информације од јавног значаја и обавезује Секретаријат на још активније поступање у овој области.