Посета Oсновној школи „Соња Маринковић“ из Зрењанина

У оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2017/2018. годину, представнице Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, подсекретарка Бранкица Табак и сарадница Тамара Стојановић, посетиле су 29. марта 2018. године Основну школу „Соња Маринковић“ у Зрењанину.

Чланови Ђачког парламента преузели су улогу домаћина и oрганизовали кратак обилазак школе у оквиру којег је подсекретарка Бранкица Табак указала на важност  Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Такође, присутни су имали прилику да виде најкреативније радове израђене од рециклираног материјала који су настали као резултат заједничког рада наставника и ђака. Имајући у виду изузетну сарадњу ове школе са предшколским установама, уприличен је одлазак у вртић „Колибри“, где су ученици шестог и седмог разреда ове школе извели представу за предшколску децу.

Координаторка Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“, Ангела Лазар је укратко упознала присутне са актуелним дешавањима, али и представила активности које се у оквиру овог Програма планирају у наредном периоду.