Посета Oсновној школи „22. август“ из Буковца

У оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2017/2018. годину, представнице Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, подсекретарка Бранкица Табак, сарадница Тамара Стојановић и представник Покрета горана, Алекса Јефтић, посетили су 8. маја 2018. године Основну школу „22. август“ у Буковцу.
Присутни су кроз обилазак школе могли да виде резултате активности које су до сада реализоване у оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Том приликом приказана је велика количина лименки спремних за рециклажу, креативни Еко кутак, као и обавештајна табла са важним датумима из области заштите животне средине. Ученици четвртог разреда су дали свој допринос компостирањем у дворишту школе, у близини креативно уређене баште, а гости су имали прилику да упознају и Еко патролу коју чине ученици седмих разреда.
Координаторка програма Даница Пушковић и директорка Миланка Деман истакле су да се школа ове године по први пут придружила Програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“, али да је ова школа и раније спроводила бројне активности везане за заштиту животне средине. Такође, овом приликом присутнима су представљене и активности које се у оквиру овог Програма планирају у наредном периоду.