Реализација излета за најбоље васпитно-образовне установе учеснице Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ у 2016/2017. Години

Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај у сарадњи са Покретом горана Војводине, организују од 15. – 28. јуна 2017. године излете у заштићена природна добра  НП „Фрушка гора“ и СРП „Ковиљско-петроварадински рит“ за награђене васпитно-образовне институције у оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2016/2017. годину.  

Најмлађе учеснике, децу из ПУ „Наши бисери“ Кањижа – објекат „Футринка“, Трешњевац и ПУ „Срећно дете“, Нови Кнежевац дочекали су 15. Јуна 2017. године у Еколошком центру „Радуловачки“ у Сремским Карловцима, представници Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај и стручни сарадници Покрета горана Војводине, са циљем упознавања природних вредности у околини Сремских Карловаца.

Подсекретар покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине, Бранкица Табак поздравила је децу и васпитаче из награђених предшколских установа и учествовала у делу програма намењеном за награђене учеснике. Помоћник покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Владимир Пребирачевић и саветник покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине, Тамара Орловић са награђеним учесницима обишли су СРП „Ковиљско – петрпварадникски рит“ и ближе се упознали са специфичностима овог заштићеног подручја.

У наредном периоду реализоваће се преосталих 17 једнодневних излета за награђене васпитно – образовне установе из Панчева, Омољице, Каћа, Новог Сада, Конака, Вршца, Маглића, Куцуре, Руме, Богојева, Купинова-Ашање, Радојева, Чоке, Сомбора и Кикинде.