Саветовање „Међусекторском сарадњом до трајног решавања проблема грађевинских депонија“

У организацији Еколошког покрета Врбас, 2. марта 2021. године, одржано је Саветовање под називом „Међусекторском сарадњом до трајног решавања проблема грађевинских депонија“.  Идеја организатора овог састанка била је да се започне са реализацијом Пилот модела опоравка јавног простора на којем се налазе дивље депоније.

Саветовање је укључило све релевантне инстутуције из државног, јавног и приватног сектора, а Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине представљала је подсекретарка, Бранкица Табак. Том приликом, она је истакла да је основни циљ да се плански озелене места где се тренутно налазе депоније. Такође, напоменула је да ће Секретаријат у оквиру својих надлежности пружити максималну подршку овој идеји.

Председник Еколошког покрета Врбас, Ратко Ђурђевац је изразио задовољство радом инспекцијских служби, напоменуо да су депоније у претходном периоду очишћене, али да је лоша навика довела до њиховог поновног настанка. Поменута oдлагалишта се налазе на ободу града, што свакако нарушава квалитетан живот грађана.

Имајући у виду спремност свих присутних да се укључе у решавање актуелног проблема, овај састанак свакако означава почетак једне добре сарадње, тимског рада на решавању проблема грађевинских депонија.