Počela izgradnja Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Mali Iđoš, vrednog 500 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine obišli su radove na izgradnji Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Feketiću, u opštini Mali Iđoš, koje finansira Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Reč je o radovima vrednim 479 miliona dinara.

 Predviđena je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, s pratećim objektima i infrastrukturom.

 „Danas smo pokrenuli proces izgradnje prečistača otpadnih voda širom AP Vojvodine. Nismo bili zadovoljni stanjem u ovoj oblasti, jer je to godinama bio veliki problem koji je decenijama zanemarivan. Ovo je prvi put da Pokrajina finansira ovako tehnički zahtevan posao vredan četiri miliona evra, za naseljena mesta Mali Iđoš, Lovćenac i Feketić“, istakao je predsednik Mirović.

Kako je rekao, opštinska uprava uradila je svoj deo posla u pripremi projektne dokumentacije, i za nešto manje od godinu i po dana ovaj projekat biće završen. Paralelno će se raditi i na izgradnji sekundarne mreže i glavnog kolektora, ali i u Bačkoj Topoli, Srbobranu i Temerinu.

„Istovremeno, u planu nam je i priprema projektne dokumentacije za čišćenje toka reke Krivaje. Planiramo i izgradnju fabrika za proizvodnju pitke vode, i korak po korak rešićemo ove urgentne probleme širom AP Vojvodine, što ćemo realizovati uz podršku Vlade Republike Srbije“, dodao je Mirović.