Akcija „Nedelja za zeleniju Vojvodinu“

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zasadili su danas nove sadnice lipe u parku kod zgrade Skupštine Vojvodine, čime je zvanično počela Zelena nedelja u AP Vojvodini.

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, donela je Deklaraciju o zaštiti životne sredine u APV. U toku je „Nedelja za zeleniju Vojvodinu“ koja obuhvata ozelenjavanje lokalnih samouprava na teritoriji pokrajine. Akciju „Nedelja za zeleniju Vojvodinu“ vodi Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine u saradnji sa JP „Srbijašume“ i JP „Vojvodinašuma“.

Akcija „Nedelja za zeleniju Vojvodinu“ je predviđena tokom prve nedelje decembra meseca. U okviru nje, na zelenim površinama oko javnih ustanova u celoj pokrajini biće posađeno 10.000 novih sadnica topole, breze, crnog bora, hrasta i katalpa.

Akcije ozelenjavanja organizuju se u Novom Sadu, Bačkom Petrovcu, Zrenjaninu, Mačvanskoj Mitrovici, Vrbasu i Rumi, u ustanovama kojima je osnivač AP Vojvodina—socijalnim i zdravstvenim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama.