Владимир Галић примио представнике Кинеских корпорација

Žao nam je, ne postoji prevod na raspolaganju For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Члан Покрајинске владе и секретар Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић и вд директора Управе за капитална улагања, Недељко Ковачевић одржали су 12. маја 2017. године састанак са представницима две кинеске корпорације “CHINA SHANDONG INTERNATIONAL ECONOMIC &TEHNICAL”  и “SINOHYDRO CORPORATION LIMITED”.

Тема сусрета је била рализација једног од најважнијих  заједничких капиталних пројекта Владе РС и Покрајинске владе – изградња Фрушкогорског коридора.

Г-дин Liu Zhicheng, Генерални директор „CHINA SHANDONG INTERNATIONAL ECONOMIC &TEHNICAL”  и  Г-дин Yang Bo,представник фирме „SINOHYDRO CORPORATION LIMITED”, истакли су у разговору да су ове две фирме међу водећим кинеским корпорацијама, те да су на територији Србије и Македониеј, већ у току са одређеним пројектима.

Схватајући значај овог пројекта изузетно су заинтересовани за његову реализацију, те исказали спремност да учествују на тендеру када исти буде расписан, након што седонесе одлука о моделу по коме ће се исти реализовати.

Покрајински секретар Владимир Галић, истакао је да је пројекта подељен у неколико партија, те да је за Партију  II већ издата грађевинска дозвола, за Партију  I је план детаљне регулације пред доношењем, а  да је за партију  III израда плана детаљне регулацијеу току.

У срдачном и конструктивном разговору закључено је да је неопходно наставити даље разговоре о реализацији овог изузетно важног пројекта, а по потреби формирати и заједничку радну групу која би се бавила утврђивањем свих даљних корака у циљу што лакше и брже реализације изградње.