Додељена национална признања „Зелени и Црни лист“

Žao nam je, ne postoji prevod na raspolaganju For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Заменик покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине, Александар Андрић, присуствовао је свечаној додели признања „Зелени лист“ највећим заштитницима животне средине и „Црни лист“ највећем загађивачу у претходној години, у оквиру акције „Тражимо загађивача године и заштитнике животне средине“. Додела признања одржана је у свечаној сали Гимназије у Сремским Карловцима. Најстарију еколошку акцију у Србији покренули су Еколошки магазин „Чекајући ветар“, Другог програма Радио Београда и Друштво за чистоћу ваздуха Србије, још 1983. године. Последњих осам година, партнер Београда 2 је и Покрет горана Војводине. Сваке године традиционално се додељује десет „Зелених листова“ и један „Црни лист“. Добитнике признања за очување животне средине у 2016. години одабрао је жири састављен од чланова Другог програма Радио Београда и Покрета горана Војводине. Заменик покрајинског секретара, уручио је неколико „Зелених“ листова појединим добитницима. Један од добитника ове награде је и г-дин Michell Rohman из Парка Палић д.о.о. за изузетан допринос на санацији Палићког и Лудашког језера. Специјална признања „Зелени лист“ добили су: Покрајински завод за заштиту природе за 50 година постојања, Млади истраживачи Србије за 40 година постојања и Породица бистрих потока за 40 година постојања.

Ова акција у којој учествују појединци, удружења, организације, институције и други, траје већ 34 године са циљем подстицања успешних активности на заштити животне средине и скретање пажње на активности које загађују природу.