Održana Javna rasprava o dokumentima o zaštiti Spomenika prirode „Stratigrafski profil Filijala Beočin“ Beočin, 30. oktobar 2019.godine

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine je u Velikoj sali opštine Beočin održao Javnu raspravu o dokumentima o zaštiti Spomenika prirode „Stratigrafski profil Filijala Beočin“. U okviru Javne rasprave prezentovana su dva dokumenta, Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o zaštiti Spomenika prirode „Stratigrafski profil Filijala Beočin“, pripremljen od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Studija zaštite – Predlog za stavljanje pod zaštitu Spomenika prirode „Stratigrafski profil Filijala Beočin“, koju je izradio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.

Na početku Javne rasprave, prisutne je pozdravio dr Ratko Bajčetić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine i predsednik Komisije za sprovođenje postupka Javnog uvida i Javne rasprave u Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o zaštiti Spomenika prirode „Stratigrafski profil Filijala Beočin”.

S obzirom da do dana koji je naznačen kao krajnji rok, nije pristigla nijedna primedba, učesnici Javne rasprave, predstavnici lokalne samouprave, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine iskoristili su sastanak za razmenu informacija i davanje konkretnih i konstruktivih predloga vezanih za ovo buduće zaštićeno područje.