Посета ШОСО “Милан Петровић”

Žao nam je, ne postoji prevod na raspolaganju For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У оквиру посета васпитно-образовним установама које су пријављене за учешће у Програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2016/2017. годину, подсекретар Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Бранкица Табак, заменица покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Милка Будаков, са Миланом Гатарић и Тамаром Орловић из Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, посетиле су 4. маја 2017. године Школу за основно и средње образовање „Милан Петровић“ са домом ученика из Новог Сада.

Директорка школе, мр Славица Марковић, са својим сарадницима, Светланом Кекић и Мирјаном Исаков, представила је актуелна дешавања и организациону шему школе, а посебно су истакнуте специфичности објекта у Ченеју, који је седиште Едукативног кампа, као и највеће сензорне баште на Балкану, која се налази у дворишу ОШ „Милан Петровић“. Изградњу сензорне баште, која помаже особама са сензорним инвалидитетом, омогућили су Министарство спољних послова Италије и Покрајина Емилија-Романија у оквиру Програма Подршке политици за децу и младе у Србији.

Приликом обиласка школе, представницима Покрајинске владе приказан је део служби које пружају услуге едукације и рехабилитације деце, младих и одраслих, а посебно је истакнут значај рециклажног центра за електрични и електронски отпад, радионице за израду предмета од рециклираног папира и производњу еколошког сапуна и др.