Посета Oсновној школи „22. август“ из Буковца

Žao nam je, ne postoji prevod na raspolaganju For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2017/2018. годину, представнице Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, подсекретарка Бранкица Табак, сарадница Тамара Стојановић и представник Покрета горана, Алекса Јефтић, посетили су 8. маја 2018. године Основну школу „22. август“ у Буковцу.
Присутни су кроз обилазак школе могли да виде резултате активности које су до сада реализоване у оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Том приликом приказана је велика количина лименки спремних за рециклажу, креативни Еко кутак, као и обавештајна табла са важним датумима из области заштите животне средине. Ученици четвртог разреда су дали свој допринос компостирањем у дворишту школе, у близини креативно уређене баште, а гости су имали прилику да упознају и Еко патролу коју чине ученици седмих разреда.
Координаторка програма Даница Пушковић и директорка Миланка Деман истакле су да се школа ове године по први пут придружила Програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“, али да је ова школа и раније спроводила бројне активности везане за заштиту животне средине. Такође, овом приликом присутнима су представљене и активности које се у оквиру овог Програма планирају у наредном периоду.