Prezentacija Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

U okviru manifestacije „Novosadska jesen“, u Sportsko-poslovnom centru „Vojvodina“, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine i RECAN – fondom za reciklažu limenki organizovali su prezentaciju Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za školsku 2019/2020. godinu.

Ove školske 2019/2020 godine Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, raspisivanjem novog Javnog poziva, ulazi u 11 godinu uspešne, kontinuirane realizacije, ali i u novu deceniju. 

U uvodnom delu skupa, ističući značaj programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, pozdravnim rečima obratili su se dr Milka Budakov, zamenica pokrajinkog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Žolt Sakalaš, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, dr Saša Stevanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Rudolf Tot, pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku, graditeljstvo i saobraćaj, Nemanja Komatović ispred RECAN – fonda za reciklažu limenki, ispred domaćina, Pokreta gorana, Dušica Milenković i Brankica Tabak, podsekretarka pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine i koordinator ovog Programa.

U okviru radnog dela skupa, predstavljeni su  rezultata nakon 10 godina kontinuirane realizacije Programa. Napomenuto je da je zahvaljujući novim partnerima koji su se priključili u  prethodnoj jubilarnoj godini, a to su Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Opština Sremski Karlovci, Javno preduzeće „Vojvodinašume“, Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“, „Lafarge“ Beočinska fabrika cementa i Naftna industrija Srbije, u prošloj školskoj godini bio nagrađen rekordan broj vaspitno-obrazovnih ustanova i dece do sada. Nakon prezentovanja rezultata, predstavljen je novi Javni poziv za učešće u Programu u školskoj 2019/2020. godini.

Posle kratke pauze, vaspitači, nastavnici i profesori su imali priliku da učestvuju na stručnom skupu pod nazivom „Prednosti i izazovi projektne nastave u obrazovanju za održivi razvoj“ u organizaciji Pokreta gorana Vojvodine.

Skupu su prisustvovali predstavnici čak 28 vaspitno-obrazovnih ustanova sa područja AP Vojvodine.