Секретаријат на Сајму екологије у Будви

Žao nam je, ne postoji prevod na raspolaganju For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На 23. Сајму екологије који се одржао у Будви од 22 до 24. марта по први пут се промовисао Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине заједно са представницима три заштићена подручја у Војводини: Предео изузетних одлика “Караш-Нера”, Специјални резерват природе “Горње Подунавље” и Специјални резерват природе “Ритови доњег Потисја”. У исто време, одржао  се и 44. Сајам хране и 27. Сајам туризма – МЕТУБЕС.

Сајам екологије је међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса и једини је у Црној Гори. Главне теме сајма су ,,зеленаенергија” индустрија рециклаже, управљање отпадом, промоција и тржишна валоризација производа и услуга које доприносе реализацији прокламованих циљева одрживог развоја.

На заједничком Војвођанском штанду промовисали су се и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство са произвођачима хране и пића из Војводине, Туристичка организација Војводине испред Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Туристикча организација Новог Сада и Суботице као и Привредна комора Војводине са подизлагачима.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић обратио се присутнима на Јадранском сајму у Будви, на церемонији свечаног отварања и исказао посебно задовољство што је указана прилика покрајинским институцијама да представе на овој смотри своје активности и потенцијале у различитим областима привређивања, туристичке садржаје као и потенцијале природне баштине Војводине.