Студијска посета учесника међународне конференције „Миграције – утицаји, право и просторно планирање“Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине

Žao nam je, ne postoji prevod na raspolaganju For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У Великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине приређен је пријем у оквиру студијске посете Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине за учеснике међународне научне конференције „Миграције – утицаји, право и просторно планирање, која се одржава од 19. до 23. фебруара на Универзитету у Новом Саду.

У уводном делу, присутне је поздравила Светлана Килибарда, в.д. помоћника покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине, након чега је Јелена Вујасиновић Гркинић, саветник за урбанизам кроз презентацију присутне упознала са  законским оквиром, врстама планова, поступком израде и доношења планова и активностима Сектора за просторно планирање и урбанизам. Након презентације на питања учесника одговарала је Софија Шумаруна, виши саветник за просторно планирање у Покрајинском секретаријату за урбанизам.

Годишње конференције међународне академске асоцијације за просторно планирање, право и својинске односе одржавају се сваке године на неком од водећих светских универзитета и окупљају професоре, сараднике и истраживаче у областима просторног планирања, права и својинских односа из свих крајева света.

На конференцији ће бити представљени мултидисцилинарни научни радови фокусирани на различита питања просторног планирања, права и својинских односа, глобализације и миграције као глобалног феномена.

Овогодишњи скуп, чији је домаћин Универзитет у Новом Саду, први пут je одржан у Републици Србији, окупио је 125 научника и аутора из 20 земаља.