Učešće na IX. Seminaru za upravljače zaštićenih područja u Nacionalnom parku „Đerdap“

Već devet godina Ministarstvo zaštite životne sredine održava seminare za upravljače zaštićenih područja u Srbiji. Ovogodišnji seminar, održan je 16-17. oktobra 2019. godine, u Kladovu. Domaćin je bio Nacionalni park “Đerdap”. Tema ovogodišnjeg seminara bila je “Održivi razvoj zaštićenih područja-uloga lokalnog stanovništva, organizacija civilnog društva i korisnika područja”. Učešće su uzeli upravljači zaštićenih prirodnih dobara, predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, na čelu sa pomoćnicom ministra gospođom Jasminom Jović, koja je otvorila seminar, Zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, kao i druge organizacije koje se bave zaštitom prirode u Srbiji. Na seminaru su učestvovali i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Andrić, zamenik pokrajinskog sekretara, Ognjenka Nikolić, pokrajinska inspektorka i savetnici mr Olivia Tešić i Lorand Vigh.

Tokom dvodnevnog seminara održano je više prezentacija, interaktivne radionice, diskusije, kao i okrugli sto na temu „Sprovođenje Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara“.

Током дводневног семинара одржанo је више презентација, интерактивне радионице, дискусије, као и округли сто на тему „Спровођење Закона о накнадама за коришћење јавних добара“.