Jавна дебата “Принципи одрживе економије у пољопривреди и грађевинарству” Архус центра Нови Сад

Žao nam je, ne postoji prevod na raspolaganju For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Војводина напредује ка циркуларној економији

Циркуларна економија, као нови економски модел, може бити правац за дугорочни привредни просперитет Војводине и целе земље, уз поштовање стандарда из области заштите животне средине, порука је са данашње јавне дебате “Принципи одрживе економије у пољопривреди и грађевинарству” на Факултету техничких наука у Новом Саду у организацији Архус центра Нови Сад.

На овом скупу представљена је Студија израђена у оквиру пројекта “Напредак ка циркуларној/одрживој економији у Војводини – Покретачи и ометачи еко-иницијатива”, који финансирају и подржавају ОЕБС Мисија у Србији, Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.

У јавној дебати учествовали су, између осталих, државни секретар Министарства заштите животне средине Иван Карић, заменик покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине Александар Андрић,  национална саветница за питање заштите животне средине при Мисији ОЕБС у Србији др Оливера Зуровац Кузман као и представница организације ГИЗ Маша Шашић.

Државни секретар Иван Карић и заменик секретара Александар Андрић истакли су  значај организација цивилног друштва, без којих не би било дијалога између грађана и ресорних институција, те да су сарадња и партнерство веома важни у циљу покретања еко-иницијатива. 

Крајњи резултат и финале пројекта јесте покретна изложба која приказује примере добре праксе у области циркулартне економије, а план је да иста обиђе сва места и градове у Војводини.