Poseta Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ iz Hrtkovaca

Na poziv direktora Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ iz Hrtkovaca, koja se ove godine prvi put prijavila za učešće u program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, dana 18. maja 2022. godine, predstavnice Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, podsekretarka i koordinator ovog programa ispred Pokrajinske vlade, Brankica Tabak i saradnica Tamara Stojanović, posetile su ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu.

Direktor škole, Nebojša Jovičić i koordinator programa Dejan Savić su u bajkovitom ambijentu školske bašte sa timom nastavnika, učitelja i đacima predstavili aktuelna dešavanja u školi, ali i aktivnosti koje su realizovane u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“. Tom prilikom održane su i tri edukativne i veoma praktične radionice vezane za pravljenje buketa od cveća i izradu kreativnih dečjih nalepnica za razne proizvode koje škola sama izrađuje, a prikazan je i postupak pakovanja čaja. Učenici prvog i drugog razreda su sa svojom učiteljicom iz boravka i nastavnicom geografije pokazali kako izgleda „Školski svemir“, zidne novine i kalendar sa važnim datumima koji su tokom godine obeleženi.

Osnovna škola „Miloš Crnjanski“ iz Hrtkovaca „upisala“ se u spisak vojvođanskih škola koje su ekološki veoma odgovorne, vrlo predano čuvaju prirodu i vode brigu o zaštiti  životne sredine.