Svečano potpisivanje ugovora o finansiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti zaštite životne sredine

V.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara, Nemanja Erceg uručio je danas, u Holu Pokrajinske vlade, ugovore za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte iz oblasti zaštite životne sredine, za 12 lokalnih samouprava.

Nakon sprovedenog javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine za dodelu bespovratnih novčanih sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2021. godinu, predstavnicima jedinica lokalnih samouprava uručeni su ugovori o finansiranju i sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije i realizaciju projektnih aktivnosti na rešavanju problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacija, rekultivacija divljih deponija i sanacija i rekultivacija degradiranih površina na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Cilj javnog konkursa je podrška jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, u skladu sa mogućnostima budžeta AP Vojvodine. 

Potpisnici ugovora su gradovi Zrenjanin, Kikinda i Sombor, kao i opštine Nova Crnja, Žitište, Pećinci, Srbobran, Opovo, Žabalj, Novi Bečej, Šid i Senta, kojima su po osnovu sprovedenog javnog konkursa, namenski opredeljena sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Konkurs je sproveden u periodu od 08.11.2021. do 22.11.2021. godine. Odluka o dodeli sredstava objavljena je  01.12.2021. godine.

Ukupan iznos dodeljenih budžetskih sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iznosi  46.000.000,00 dinara.