Svečano potpisivanje ugovora o sufinansiranju izrade planske dokumentacije

Nakon sprovedenog javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine za dodelu bespovratnih novčanih sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2021. godinu danas su u Holu Pokrajinske vlade predstavnicima 13 jedinica lokalne samouprave uručeni i potpisani Ugovori o sufinansiranju izrade planske dokumentacije.

V.d. Pomoćnice pokrajinskog sekretara, Svetlana Kilibarda, pozdravila je u uvodnom govoru predstavnike opština Žitište, Srbobran, Sremski Karlovci, Opovo, Beočin, Pećinci, Odžaci, Bela Crkva i Bač i gradova Zrenjanin, Sombor, Sremska Mitrovica i Vršac, kojima su po osnovu sprovedenog javnog konkursa, namenski opredeljena sredstva za sufinansiranje izrade planske dokumentacije.

Tradicionalno, već duži niz godina, u cilju stvaranja planskog osnova i podsticanja planskog uređenja prostora, razvoja naseljenih mesta i stvaranja kvalitetnog preduslova za realizaciju investicija u oblasti građevinarstva, infrastrukture, poljoprivrede, industrije, turizma i drugih privrednih grana,  a ceneći probleme koje lokalne samouprave imaju sa svojim budžetima, ovaj sekretarijat pored stručne pruža i finansijsku pomoć opštinama i gradovima na teritoriji AP Vojvodine u skladu sa mogućnostima budžeta AP Vojvodine.

Konkurs je sproveden u periodu od 27.09.2021. do 26.10.2021. godine. Odluka o dodeli sredstava objavljena je  02.11.2021. godine.

Ukupan iznos dodeljenih budžetskih sredstava za sufinansiranje izrade planske dokumentacije iznosi   20.000.000,00 dinara.