Акција „Недеља за зеленију Војводину“

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић и Председник Покрајинске владе Игор Мировић засадили су данас нове саднице липе у парку код зграде Скупштине Војводине, чиме је званично почела Зелена недеља у АП Војводини.

Скупштина Аутономне покрајине Војводине, донела је Декларацију о заштити животне средине у АПВ. У току је „Недеља за зеленију Војводину“ која обухвата озелењавање локалних самоуправа на територији покрајине. Акцију „Недеља за зеленију Војводину“ води Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине у сарадњи са ЈП „Србијашуме“ и ЈП „Војводинашума“.

Акција „Недеља за зеленију Војводину“ је предвиђена током прве недеље децембра месеца. У оквиру ње, на зеленим површинама око јавних установа у целој покрајини биће посађено 10.000 нових садница тополе, брезе, црног бора, храста и каталпа.

Акције озелењавања организују се у Новом Саду, Бачком Петровцу, Зрењанину, Мачванској Митровици, Врбасу и Руми, у установама којима је оснивач АП Војводина—социјалним и здравственим установама, основним и средњим школама и предшколским установама.