Владимир Галић примио представнике Кинеских корпорација

Члан Покрајинске владе и секретар Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић и вд директора Управе за капитална улагања, Недељко Ковачевић одржали су 12. маја 2017. године састанак са представницима две кинеске корпорације „CHINA SHANDONG INTERNATIONAL ECONOMIC &TEHNICAL“  и „SINOHYDRO CORPORATION LIMITED“.

Тема сусрета је била рализација једног од најважнијих  заједничких капиталних пројекта Владе РС и Покрајинске владе – изградња Фрушкогорског коридора.

Г-дин Liu Zhicheng, Генерални директор „CHINA SHANDONG INTERNATIONAL ECONOMIC &TEHNICAL”  и  Г-дин Yang Bo,представник фирме „SINOHYDRO CORPORATION LIMITED”, истакли су у разговору да су ове две фирме међу водећим кинеским корпорацијама, те да су на територији Србије и Македониеј, већ у току са одређеним пројектима.

Схватајући значај овог пројекта изузетно су заинтересовани за његову реализацију, те исказали спремност да учествују на тендеру када исти буде расписан, након што седонесе одлука о моделу по коме ће се исти реализовати.

Покрајински секретар Владимир Галић, истакао је да је пројекта подељен у неколико партија, те да је за Партију  II већ издата грађевинска дозвола, за Партију  I је план детаљне регулације пред доношењем, а  да је за партију  III израда плана детаљне регулацијеу току.

У срдачном и конструктивном разговору закључено је да је неопходно наставити даље разговоре о реализацији овог изузетно важног пројекта, а по потреби формирати и заједничку радну групу која би се бавила утврђивањем свих даљних корака у циљу што лакше и брже реализације изградње.