Додељена награда пројекту Секретаријата – SAFE

Београд , 21. октобар 2016

У оквиру Пете националне конференције о прекограничној сарадњи, у организацији Канцеларије за европске интеграције Владе Србије, представљени су досадашњи резултати програма прекограничне и транснационалне сарадње који се спроводе у Републици Србији и околним земљама, као и нова финансијска перспектива Европске уније намењена овој сарадњи.

Конференцију су отворили министар задужен за европске интеграције и Национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Мајкл Девенпорт и шеф Јединице у Генералном директорату за регионалну и урбану политику у Европској комисији Мореј Гиланд.

Министарка Јоксимовић је на конференцији доделила и награде за oсам најбољих пројеката прекограничне и трансанационалне сарадње.

Пројекат Покрајинског секретаријата „Подршка животној средину без алергена“ (Support to allergen free environment – SAFE) оцењен је као један од осам најбољих пројеката прекограничне и транснационалне сарадње. Пројекат су реализовали Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине као водећи корисник у сарадњи са партнерима Фондом европски послови АП Војводине, градом Сомбором и локалном самоуправом Баја.

Награду за успешно реализован пројекат министарка Јоксимовић уручила је Покрајинском секретару Владимиру Галићу.

На скупу је учестовало више од 300 представника институција Владе Републике Србије, Европске уније, регионалне и локалне самоуправе, академске и стручне јавности, медија, цивилног друштва, као и корисника и потенцијалних корисника Програма.