НЕДЕЉА ЗА ЧИСТИЈУ ВОЈВОДИНУ 24.-27.06.2019.

Покрајински секретаријат за урбанизам и  заштиту животне средине на челу са покрајинским секретаром Владимиром Галићем, спровешће  акцију “Недеља за чистију Војводину” заједно са  Националним парком Фрушка Гора, Јавним предузећем “Војводинашуме”, Градом Новим Садом, као и бројним локалним самоуправама и то од од 24. до 27. јуна.

24.јуна 2019. (понедељак) у 8 часова је скуп код Старог информативног центра, на Иришком венцу (локалитети: Змајевац,Врдник, Бранковац, Иришки венац).

“Недеља за чистију Војводину” спроводи се као увод у активности које произилазе из донете Декларације о заштити животне средине у АП Војводини, усвојене у мају ове године у Скупштини Војводине, а којом је предвиђено да се до краја следеће године уведе забрана коришћења пластичних кеса и пластичних производа за једнократну употребу.

Опредељење АП Војводине да се елиминишу озбиљне штете, које бацањем пластичних кеса и других пластичних производа за једнократну употребу, наноси екосистемима има за циљ одговорније управљање животном средином, како би се заштитила природа и обезбедио здравији и лепши живот грађана на територији покрајине.

Позивају се сви заинтересовани волонтери да се прикључе акцији чишћења, која ће се одржати по распореду на разним локалитетима у АПВ (кликните овде).