Обилазак међународног волонтерског радног кампа „Сачувајмо рит“

Заменик покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине Александар Андрић са својим сарадницама, посетио је међународни волонтерски радни камп „Сачувајмо рит“ који се реализује у Сремским Карловцима у периоду од 23.07 до 07.08. 2016. године. Организатор кампа је Покрет горана Војводине у сарадњи са Младим истраживачима Србије уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за урбанизам  и заштиту животне средине и Министарства омладине и спорта. Реализацију кампа подржали су и ЈП „Војводинашуме“, Општина Сремски Карловци и Патријаршија српске православне цркве.

Учесници кампа су млади волонтери из Србије, Холандије, Шпаније, Белгије, Италије, Грчке, Словачке, Кореје и још неких земаља који уклањају инвазивне врсте биљака дуж стазе уз Стари Дунав и на локалитету Курјачка греда у СРП „Ковиљско-петроварадински рит“. У оквиру планираних активности  је и  постављање неколико информативних табли намењених обележавању пешачких стаза на локалитету Курјачка греда.

Циљ кампа је промоција волонтеризма, едукација младих кроз радне активности на терену, подизање свести о значају очувања и унапређења плавне зоне Дунава, промоција заштићеног подручја и екотуристичке понуде Сремских Карловаца.