Одржан скуп „Контаминиране локације у Републици Србији – Осврт на тренутно стање и планирана истраживања у оквиру UNEP/GEF пројекта“

У просторијама Привредне коморе Србије, 20. априла 2017. године одржан је скуп под називом „Контаминиране локације у Републици Србији – Осврт на тренутно стање и планирана истраживања у оквиру UNEP/GEF пројекта“. Организацију скупа реализовала је Агенција за заштиту животне средине, UNEP и партнерска невладина организација FEA-Иницијатива за шумарство и животну средину, а домаћин скупа била је Привредна комора Србије.

Скуп су отворили и подржали државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе господин Бојан Стевић, помоћник министра пољопривреде и заштите животне средине господин Александар Весић, директор Агенције за заштиту животне средине господин Филип Радовић као и господин Душан Стокић из Привредне коморе Србије. Представници Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, мр Христина Радовановић-Јовин и Тамара Орловић су такође присуствовале скупу.

Након представљања резултата досадашњих пројектних активности као и планова предстојећих истраживања, са циљем прецизнијег одређивања нивоа загађења земљишта на пројектом дефинисаним локацијама представници локалних самоуправа, стечајни управници и представници привредних субјеката, имали су прилику да се упознају и са законским обавезама у области заштите земљишта и смерницама за одрживо управљање земљиштем.