Покрајински секретар Владимир Галић свечано отворио 27. Међународни салон урбанизма у Руми

У Културном центру „Брана Црнчевић“ у Руми је отворен  27. Међународни салон урбанизма.  Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић је имао част и задовољство да се обрати учесницима салона и да га свечано отвори.

У свом обраћању покрајински секретар је истакао да је Салон урбанизма традиционална годишња манифестација Удружења урбаниста Србије и да исти представља смотру актуелних  остварења у области просторног и урбанистичког планирања, урбанистичког пројектовања и реализације.

 „Ако желите да имате добар развој инфраструктуре, добар развој привреде, добар развој државе уопште, све почиње са добром планском документацијом. Зато је ово место на коме струка треба да се оствари и због тога су овакви салони веома значајни“, су речи покрајинског секретара , чиме је апострофиран значај стручно и квалитетно урађене планске документације.

Покрајински секретар је истакао  и да  је кроз измене и допуне закона о планирању и изградњи, које су ступиле на снагу пре два дана, утврђено да су   израда и доношење планских докумената од јавног интереса за Републику Србију, чиме је и у закону апострофирано да без донетих планова нема ни укупног развоја државе.