Посета ШОСО „Милан Петровић“

У оквиру посета васпитно-образовним установама које су пријављене за учешће у Програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2016/2017. годину, подсекретар Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Бранкица Табак, заменица покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Милка Будаков, са Миланом Гатарић и Тамаром Орловић из Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, посетиле су 4. маја 2017. године Школу за основно и средње образовање „Милан Петровић“ са домом ученика из Новог Сада.

Директорка школе, мр Славица Марковић, са својим сарадницима, Светланом Кекић и Мирјаном Исаков, представила је актуелна дешавања и организациону шему школе, а посебно су истакнуте специфичности објекта у Ченеју, који је седиште Едукативног кампа, као и највеће сензорне баште на Балкану, која се налази у дворишу ОШ „Милан Петровић“. Изградњу сензорне баште, која помаже особама са сензорним инвалидитетом, омогућили су Министарство спољних послова Италије и Покрајина Емилија-Романија у оквиру Програма Подршке политици за децу и младе у Србији.

Приликом обиласка школе, представницима Покрајинске владе приказан је део служби које пружају услуге едукације и рехабилитације деце, младих и одраслих, а посебно је истакнут значај рециклажног центра за електрични и електронски отпад, радионице за израду предмета од рециклираног папира и производњу еколошког сапуна и др.