Презентација Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“

У оквиру манифестације „Новосадска јесен“, у Спортско-пословном центру „Војводина“, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство у сарадњи са Покретом горана Војводине и RECAN – фондом за рециклажу лименки организовали су презентацију Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2019/2020. годину.

Ове школске 2019/2020 године Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“, расписивањем новог Јавног позива, улази у 11 годину успешне, континуиране реализације, али и у нову деценију.  

У уводном делу скупа, истичући значај програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“, поздравним речима обратили су се др Милка Будаков, заменица покрајинког секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Жолт Сакалаш, подсекретар у Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, др Саша Стевановић, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Рудолф Тот, помоћник покрајинског секретара за енергетику, градитељство и саобраћај, Немања Коматовић испред RECAN – фонда за рециклажу лименки, испред домаћина, Покрета горана, Душица Миленковић и Бранкица Табак, подсекретарка покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине и координатор овог Програма.

У оквиру радног дела скупа, представљени су  резултата након 10 година континуиране реализације Програма. Напоменуто је да је захваљујући новим партнерима који су се прикључили у  претходној јубиларној години, а то су Град Нови Сад – Градска управа за заштиту животне средине, Општина Сремски Карловци, Јавно предузеће „Војводинашуме“, Јавно предузеће „Национални парк Фрушка гора“, „Lafarge“ Беочинска фабрика цемента и Нафтна индустрија Србије, у прошлој школској години био награђен рекордан број васпитно-образовних установа и деце до сада. Након презентовања резултата, представљен је нови Јавни позив за учешће у Програму у школској 2019/2020. години.

После кратке паузе, васпитачи, наставници и професори су имали прилику да учествују на стручном скупу под називом „Предности и изазови пројектне наставе у образовању за одрживи развој“ у организацији Покрета горана Војводине.

Скупу су присуствовали представници чак 28 васпитно-образовних установа са подручја АП Војводине.