Саопштење за јавност

Поводом јучерашњег пожара, (15.03.2021. после 17 часова) у  Панчеву  у делу старе фабрике стакла на парцели број 6622/33 КО Панчево, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине – Сектор за инспекцијске послове, је извршио проверу код оператера ПРОМИСТ д.о.о. Нови Сад.

У вези са тим  обавештавамо јавност да је са брзом интервенцијом ватрогасне службе пожар  локализован и угашен око 21 час.

У складишту ПРОМИСТ ДОО у којем је био пожар није било ускладиштено минерално ђубриво, него се магацин користио за лагеровање  старих палета као и алата за поправку истих.

Оператер ПРОМИСТ д.о.о. је код овог органа поднео захтев за одлучивање о потреби процене утицаја на животну средину за пројекат реконструкције и промене намене објекта 01 (објекат осталих индустријских делатности) у складиште готовог производа минералног ђубрива. Објекти који су предмет овог захтева налазе се на катастарској парцели број 6622/19 КО Панчево.

Магацин који је горео није близу складишта минералних ђубрива те овом приликом обавештавамо јавност да пожар није угрозио и не угрожава  безбедност и здравље грађана Панчева и околине.