Свечана додела награда у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ 2020/2021

У холу Покрајинске владе организована је свечана додела награда за најуспешније васпитно – образоване установе које су учествовале у Програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2020/2021. годину.

Реализацију овогодишњег Програма омогућиће девет партнера, који су потписали Протокол о сарадњи и то шест секретаријата Покрајинске владе: Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, затим Град Нови Сад – градска управа за заштиту животне средине, Јавно предузеће „Војводинашумеˮ и Покрет горана Војводине. Заједнички став свих партнера је да се награде свих 49 пријављених васпитно образованих установа. Јединствене награде ће се реализовати за децу из 14 предшколских установа, 28 основних школа, 4 средње школе и 3 школе за децу са инвалидитетом и сметњама у развоју. Деца ће имати прилике да обиђу и упознају се са природним лепотама заштићених подручја Војводине кроз једнодневне излете, организоваће се обилазак културних знаменитости Сремских Карловаца као и незаборавна вожња катамараном по Дунаву. Креативан програм је обезбеђен и за наставнике у виду едукативних семинара.

На свечаној додели, скупу се обратила координаторка Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ Бранкица Табак, подсекретар покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине и нагласила да је „захваљујући одлуци председника Покрајинске владе Игора Мировића да одобри нашем Програму додатна средства и здруженим партнерима, наградиће се све пријављене васпитно – образоване установе у протеклој ни мало лакој школској години. Хвала свима који су допринели да наградимо и усрећимо учеснике.“