Секретаријат на Сајму екологије у Будви

На 23. Сајму екологије који се одржао у Будви од 22 до 24. марта по први пут се промовисао Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине заједно са представницима три заштићена подручја у Војводини: Предео изузетних одлика “Караш-Нера”, Специјални резерват природе “Горње Подунавље” и Специјални резерват природе “Ритови доњег Потисја”. У исто време, одржао  се и 44. Сајам хране и 27. Сајам туризма – МЕТУБЕС.

Сајам екологије је међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса и једини је у Црној Гори. Главне теме сајма су ,,зеленаенергија” индустрија рециклаже, управљање отпадом, промоција и тржишна валоризација производа и услуга које доприносе реализацији прокламованих циљева одрживог развоја.

На заједничком Војвођанском штанду промовисали су се и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство са произвођачима хране и пића из Војводине, Туристичка организација Војводине испред Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Туристикча организација Новог Сада и Суботице као и Привредна комора Војводине са подизлагачима.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић обратио се присутнима на Јадранском сајму у Будви, на церемонији свечаног отварања и исказао посебно задовољство што је указана прилика покрајинским институцијама да представе на овој смотри своје активности и потенцијале у различитим областима привређивања, туристичке садржаје као и потенцијале природне баштине Војводине.