Студијска посета учесника међународне конференције „Миграције – утицаји, право и просторно планирање“Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине

У Великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине приређен је пријем у оквиру студијске посете Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине за учеснике међународне научне конференције „Миграције – утицаји, право и просторно планирање, која се одржава од 19. до 23. фебруара на Универзитету у Новом Саду.

У уводном делу, присутне је поздравила Светлана Килибарда, в.д. помоћника покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине, након чега је Јелена Вујасиновић Гркинић, саветник за урбанизам кроз презентацију присутне упознала са  законским оквиром, врстама планова, поступком израде и доношења планова и активностима Сектора за просторно планирање и урбанизам. Након презентације на питања учесника одговарала је Софија Шумаруна, виши саветник за просторно планирање у Покрајинском секретаријату за урбанизам.

Годишње конференције међународне академске асоцијације за просторно планирање, право и својинске односе одржавају се сваке године на неком од водећих светских универзитета и окупљају професоре, сараднике и истраживаче у областима просторног планирања, права и својинских односа из свих крајева света.

На конференцији ће бити представљени мултидисцилинарни научни радови фокусирани на различита питања просторног планирања, права и својинских односа, глобализације и миграције као глобалног феномена.

Овогодишњи скуп, чији је домаћин Универзитет у Новом Саду, први пут je одржан у Републици Србији, окупио је 125 научника и аутора из 20 земаља.