Jавна расправа поводом нацрта Закона о климатским променама

У амфитеатру Покрајинског завода за заштиту природе одржана је прва јавна расправа поводом нацрта Закона о климатским променама који је у претходном периоду припреман од стране Министарства заштите животне средине. У циљу унапређења квалитета нацрта овога закона, али и међусекторске сарадње, овој дискусији присуствовали су представници државних органа и организација, привредних субјеката, пословних удружења, стручне и научне јавности, међународних организација, као и представници медија.

Дискусију је отворио министар заштите животне средине Горан Триван који је нагласио значај усвајања овога закона образлажући најважније области које ће бити дефинисане овим законом. Подсекретарка покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине Бранкица Табак такође је подржала усвајање овога закона истакавши да ће представници покрајине као и до сада пружити оперативну подршку као и сваку другу помоћ у дефинисању крајњих одредаба овога документа.

У циљу квалитетније дискусије у овој јавној расправи су на питања присутних осим министра Тривана и подсекретарке Табак на питања присутних одговарали и помоћница министра за заштиту природе и климатске промене Јасмина Јовић и Драган Ђурица- помоћник покрајинског секретара из сектора за мониторинг и информациони систем животне средине.

Нацрт закона сачињен је у оквиру рада радних група које су образоване решењем министра, а примедбе, предлози и сугестије у циљу унапређења квалитета Нацрта закона могу се достављати и даље путем електронске поште на адресу: danijela.bozanic@ekologija.gov.rs или писаним путем на адресу: Министарство заштите животне средине, Сектор за заштиту природе и климатске промене, Омладинских бригада 1, 11070 Београд, са назнаком „Јавна расправа – климатске промене”. Текст нацрта закона и друге детаље заинтересовани могу пронаћи путем следећег линка.