Обележен Светски дан заштите животне средине на Обедској бари

У организацији Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, 5. јуна, у Специјалном резервату природе „Обедска бара“, обележен је Светски дан заштите животне средине.

Догађају су присуствовали: председница Покрајинске владе Маја Гојковић, државна секретарка Министарства заштите животне средине Сара Павков, председник Општине Пећинци Синиша Ђокић, директор ЈП „Војводинашуме“ Роланд Кокаи, директорка Завода за заштиту природе Жељка Јеличић Маринковић, као и организатор, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине, Немања Ерцег.

Након обраћања званица, организовано је пуштање птица, сова ушара, које су се претходно прилагођавале повратку у природу.

Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине улаже значајна средства у заштићена подручја у Аутономној Покрајини Војводини, а у последњих седам година издвојено је више од 100 милиона динара.

Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине подржао је бројне пројекте на Обедској бари који се односе на унапређење стања овог заштићеног подручја и његову промоцију. Ове године, у октобру месецу Обедска бара слави велики јубилеј, свој 150. рођендан, а Секретаријат ће издвојити средства за штампање измењеног и допуњеног издања Монографије Обедска бара.