Посета ОШ „Никола Тесла“ из Банатског Карађорђева

Подсекретарка Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Бранкица Табак је са својим сарадницама, чланицама тима „За чистије и зеленије школе у Војводини“ посетила ОШ „Никола Тесла“ у  Банатском Карађорђеву.

Госте су срдачно дочекали председник Општине Житиште Митар Вучуревић, председница Скупштине Општине Житиште Ивана Петрић, директорка школе Наташа Кнежевић и наставница биологије Валентина Момиров.

ОШ „Никола Тесла“ већ годинама уназад успешно учествује у програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“, а овом приликом представљена су актуелна дешавања у школи, као и планиране активности које се реализују у оквиру овог Програма.

Присутни су имали прилику да обиђу школу, а ученици петог разреда су са својом наставницом припремили едукативне презентације на тему Заштите шума и Заштите вода, имајући у виду да су само неколико дана раније 21. и 22. марта обележени важни датуми везани управо за ове две теме.

Подсекретарка Бранкица Табак је захвалила ђацима на труду и успешном презентовању и замолила да управо они својом креативношћу осмисле начин да укажу становницима овог прелепог банатског места на штетност одлагања отпада на дивљим депонијама.

Оно што посебно радује је да су деца у овој школи упозната са програмом „За чистије и зеленије школе у Војводини“ и да су спремни да и ове године са својим наставницима дају непроцењив допринос у реализацији истог.