Посета Основној школи „Милош Црњански“ из Хртковаца

На позив директора Основне школе „Милош Црњански“ из Хртковаца, која се ове године први пут пријавила за учешће у програм „За чистије и зеленије школе у Војводини“, дана 18. маја 2022. године, представнице Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, подсекретарка и координатор овог програма испред Покрајинске владе, Бранкица Табак и сарадница Тамара Стојановић, посетиле су ову васпитно-образовну установу.

Директор школе, Небојша Јовичић и координатор програма Дејан Савић су у бајковитом амбијенту школске баште са тимом наставника, учитеља и ђацима представили актуелна дешавања у школи, али и активности које су реализоване у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Том приликом одржане су и три едукативне и веома практичне радионице везане за прављење букета од цвећа и израду креативних дечјих налепница за разне производе које школа сама израђује, а приказан је и поступак паковања чаја. Ученици првог и другог разреда су са својом учитељицом из боравка и наставницом географије показали како изгледа „Школски свемир“, зидне новине и календар са важним датумима који су током године обележени.

Основна школа „Милош Црњански“ из Хртковаца „уписала“ се у списак војвођанских школа које су еколошки веома одговорне, врло предано чувају природу и воде бригу о заштити  животне средине.