Контрола сезонске забране лова рибe

Žao nam je, ne postoji prevod na raspolaganju For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Приликом ванредног теренског инспекцијског надзора који је 27.04.2018. год. обавила инспекција за контролу заштите и коришћења природних добара и рибљег фонда, Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине уз асистенцију рибочуварске службе Ј.В.П. „Воде Војводине“ на риболовним водама на делу рибарског подручја „Срем“ риболовне воде реке „Саве“, и реке „Босут“, извађено из воде укупно 39 комада мрежа дужине од 20 до 25 метара, промера окаца од 10 mm до 40 mm укупне дужине од 925 метара, 29 ком. „вршки“ и „сенкера“, и 2 „бубња“.
Алати за обављање привредног риболова пронађени су на риболовним водама река „Сава“ и река „Босут“, које се налазе у оквиру рибарског подручја „Срем“ на којим је у овом периоду године забрањен комерцијални риболов стојећим алатима. Највећи број недозвољених алата пронађен је на риболовној води реке „Сава“ код насеља Босут (укупно 28 „сенкера“ и „вршки“). Покрајински секретаријат и одељење за контролу заштите и коришћења рибљег фонда, ће и у наредном периоду настојати да спречи недозвољен риболов (рибокрађу), обављати појачану контролу рада рибочуварске службе, као и контролу законитости рада привредних рибара на територији целе А.П. Војводине, у циљу што бољег очувања и искоришћења рибљег фонда.