NEDELJA ZA ČISTIJU VOJVODINU 24.-27.06.2019.

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i  zaštitu životne sredine na čelu sa pokrajinskim sekretarom Vladimirom Galićem, sprovešće  akciju “Nedelja za čistiju Vojvodinu” zajedno sa  Nacionalnim parkom Fruška Gora, Javnim preduzećem “Vojvodinašume”, Gradom Novim Sadom, kao i brojnim lokalnim samoupravama i to od od 24. do 27. juna.

24.juna 2019. (ponedeljak) u 8 časova je skup kod Starog informativnog centra, na Iriškom vencu (lokaliteti: Zmajevac,Vrdnik, Brankovac, Iriški venac).

“Nedelja za čistiju Vojvodinu” sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz donete Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini, usvojene u maju ove godine u Skupštini Vojvodine, a kojom je predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu.

Opredeljenje AP Vojvodine da se eliminišu ozbiljne štete, koje bacanjem plastičnih kesa i drugih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, nanosi ekosistemima ima za cilj odgovornije upravljanje životnom sredinom, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana na teritoriji pokrajine.

Pozivaju se svi zainteresovani volonteri da se priključe akciji čišćenja, koja će se održati po rasporedu na raznim lokalitetima u APV (kliknite ovde).