Saopštenje za javnost

Povodom jučerašnjeg požara, (15.03.2021. posle 17 časova) u Pančevu u delu stare fabrike stakla na parceli broj 6622/33 KO Pančevo, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine – Sektor za inspekcijske poslove, je izvršio proveru kod operatera PROMIST d.o.o. Novi Sad.

U vezi sa tim obaveštavamo javnost da je sa brzom intervencijom vatrogasne službe požar lokalizovan i ugašen oko 21 čas.

U skladištu PROMIST DOO u kojem je bio požar nije bilo uskladišteno mineralno đubrivo, nego se magacin koristio za lagerovanje starih paleta kao i alata za popravku istih.

Operater PROMIST d.o.o. je kod ovog organa podneo zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za projekat rekonstrukcije i promene namene objekta 01 (objekat ostalih industrijskih delatnosti) u skladište gotovog proizvoda mineralnog đubriva. Objekti koji su predmet ovog zahteva nalaze se na katastarskoj parceli broj 6622/19 KO Pančevo.

Magacin koji je goreo nije blizu skladišta mineralnih đubriva te ovom prilikom obaveštavamo javnost da požar nije ugrozio i ne ugrožava bezbednost i zdravlje građana Pančeva i okoline.