Svečana dodela nagrada u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ 2020/2021

U holu Pokrajinske vlade organizovana je svečana dodela nagrada za najuspešnije vaspitno – obrazovane ustanove koje su učestvovale u Programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za školsku 2020/2021. godinu.

Realizaciju ovogodišnjeg Programa omogućiće devet partnera, koji su potpisali Protokol o saradnji i to šest sekretarijata Pokrajinske vlade: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, zatim Grad Novi Sad – gradska uprava za zaštitu životne sredine, Javno preduzeće „Vojvodinašumeˮ i Pokret gorana Vojvodine. Zajednički stav svih partnera je da se nagrade svih 49 prijavljenih vaspitno obrazovanih ustanova. Jedinstvene nagrade će se realizovati za decu iz 14 predškolskih ustanova, 28 osnovnih škola, 4 srednje škole i 3 škole za decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Deca će imati prilike da obiđu i upoznaju se sa prirodnim lepotama zaštićenih područja Vojvodine kroz jednodnevne izlete, organizovaće se obilazak kulturnih znamenitosti Sremskih Karlovaca kao i nezaboravna vožnja katamaranom po Dunavu. Kreativan program je obezbeđen i za nastavnike u vidu edukativnih seminara.

Na svečanoj dodeli, skupu se obratila koordinatorka Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ Brankica Tabak, podsekretar pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine i naglasila da je „zahvaljujući odluci predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da odobri našem Programu dodatna sredstva i združenim partnerima, nagradiće se sve prijavljene vaspitno – obrazovane ustanove u protekloj ni malo lakoj školskoj godini. Hvala svima koji su doprineli da nagradimo i usrećimo učesnike.“