Obeležen Svetski dan zaštite životne sredine na Obedskoj bari

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, 5. juna, u Specijalnom rezervatu prirode „Obedska bara“, obeležen je Svetski dan zaštite životne sredine.

Događaju su prisustvovali: predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Sara Pavkov, predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić, direktor JP „Vojvodinašume“ Roland Kokai, direktorka Zavoda za zaštitu prirode Željka Jeličić Marinković, kao i organizator, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nemanja Erceg.

Nakon obraćanja zvanica, organizovano je puštanje ptica, sova ušara, koje su se prethodno prilagođavale povratku u prirodu.

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine ulaže značajna sredstva u zaštićena područja u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, a u poslednjih sedam godina izdvojeno je više od 100 miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine podržao je brojne projekte na Obedskoj bari koji se odnose na unapređenje stanja ovog zaštićenog područja i njegovu promociju. Ove godine, u oktobru mesecu Obedska bara slavi veliki jubilej, svoj 150. rođendan, a Sekretarijat će izdvojiti sredstva za štampanje izmenjenog i dopunjenog izdanja Monografije Obedska bara.