Zatvarajuća konferencija u okviru projekta razvoja prekograničnog prelaza Santovo – Bački Breg

U sredu, 25. januara, s početkom u 12 časova, u prostorijama JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“ (Železnička 6/V, Novi Sad), biće održana zatvarajuća konferencija u okviru projekta „Razvoj prekograničnog prelaza Santovo – Bački Breg sa potrebnom carinarnicom i objektima u funkciji teretnog saobraćaja”, koji se realizuje u okviru Interreg IPA  programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije.

Na konferenciji će se obratiti predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.

Cilj projekta je razvoj graničnog prelaza Santovo – Bački Breg za sve vrste teretnog saobraćaja, što će omogućiti protok svih vrsta robe i doneti nove mogućnosti u ekonomskom i socijalnom razvoju pograničnih regija u Srbiji i Mađarskoj.

Projekat se realizuje u saradnji partnera – JP „Putevi Srbije“, JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“ i mađarske Nacionalne agencije za infrastrukturu – NIF Zrt, uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.