„SENVIBE“ пројекат представљен на регионалном кластер састанку Еразмус+ пројеката,

Вршилац дужности помоћника покрајинског секретара Драган Ђурица и представник менаџмент тима пројекта „SENVIBE“ из области буке и вибрација, учествовао је на регионалном састанку учесника у пројектима које финансира Европска комисија, а у оквиру програма Еразмус+ из области јачања капацитета у високом образовању.

Циљ овога састанка била је презентација тока свих пројеката који су тренутно у току у региону западног Балкана, али истовремено и дискусија о предлозима како би овај програм могао да буде унапређен у следећем циклусу финансирања.

Србија која је од ове године „програмска земља“ имаће задатак да пружи подршку и помоћ у реализацији активности другим земљама, али да и у оквиру националних конзорцијума креира пројектне идеје, које ће за циљ имати интернационализацију студијских програма, јачање веза између високог образовања и привреде и примену пројеката у развоју бизниса.

Регионални састанак кластера учесника пројеката из програма Еразмус+ на Западном Балкану одржан је у Републици Албанији, у Драчу од 21. до 24. октобра 2019. године.